info@malaupa.cz +420 499 891 112 Webkamery Pro občany EnglishGermanPolski MENU

 

Mezi hlavní novinky letošní sezóny ve Ski Areálu Malá Úpa patří spuštění I. Etapy propojení areálů Pomezky a U Kostela. Areál se tím navýší o 2,6 km sjezdovek.

Pokud vše půjde podle plánu a všechny přípravy dokončíme včas, tak si letos budou moci lyžaři vybrat ze dvou variant přesunu mezi areály. Cesta skibusem se zkrátí. U Pivovaru Trautenberk nasednou lyžaři na skibus, který je doveze k nově otevřenému vleku Kolbenka, Kolbenkou vyjedou nahoru a sjedou novou sjezdovkou Moravanskou spojkou k areálu U Kostela. Zpět se dostanou pomocí vleku Rennerovka a sjezdem Vlčí spojkou se dostanou na skibusovou zastávku Kolbenka, odkud je odveze skibus zpět na Pomezky.

Pokud se lyžaři rozhodnou, že nechtějí sundávat lyže a bude dostatek sněhu, mohou na Kolbenku dojet od Pivovaru Trautenberk na lyžích. Zpět ale musí vždy z Kolbenky skibusem. Tato etapa zvětšila areál o 2,6km sjezdovek. „Do budoucna plánujeme propojení zcela bez skibusů. Krkonošský národní park a klid v Malé Úpě je potřeba chránit, a proto se areál vydává touto cestou – omezení skibusových linek. Do výstavby jsme investovali 25 mil. Korun,“ zmiňuje ředitel areálu Martin Buček.